Ruotsin salibandykausi 2014-15

Svenska Superliga eli Ruotsin Superliiga jatkaa kauttaan, vaikka Suomen salibandyliigan finaalit ja samalla sarja taputellaan kesälomille. Runkosarjan voittajaksi kruunattiin Pixbo Wallenstam IBK maalieron turvin, sillä toiseksi sijoittunut hallitseva mestari IBF Falun keräsi yhtä paljon pisteitä. Näin ollen pudotuspelien odotetaan olevan erittäin kutkuttavia.

Finaalissa kohtaavat kuitenkin Linköping sekä Falun, sillä Pixbo Wallenstam putosi jo puolivälierissä Helsingborgille, joka taas hävisi finaaliin päässeelle Linköpingille. Finaalisarja alkaa 18. päivä huhtikuuta. Finaalissa nähdään myös suomalaisväriä, sillä IBF Falunin riveissä pelaa maajoukkueen Tero Tiitu.

Ruotsissa pelataan kovemmalla tasolla

Kävi miten kävi, meille suomalaisille Ruotsin liigan seuraaminen on kuin perisynti. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla, sillä Ruotsin dominointi salibandyn maailmanmestaruuskisoissa saa tuulta siipien alle myös tulevaisuudessa, sillä Ruotsin salibandyliiga on (useimpien mielestä) huomattavasti kovatasoisempi kuin Suomen kotimaan liiga. Lue enemmän Suomen salibandyliigan 2014-15 kaudesta toisesta artikkelistamme.

Mielenkiintoisesti Ruotsin Superliigasta löytyy yllättävän paljon suomalaistaustaisia pelaajia, mutta heidän takataskustaan löytyy usein väärä passi. Se siitä paluumuuttajista. Ruotsin salibandyn kulttuuri on myös huomattavasti vahvempaa kuin Suomessa. Tähän totta kai vaikuttaa resurssit ja rahoitus, jotka ovat Ruotsin puolella usein hyvällä mallilla – lajissa kuin lajissa. Näin ollen suomalaisten kannalta olisi elintärkeää, että Suomen salibandyliigan parhaat ja lupaavimmat pelaajat hakeutuisivat Ruotsin sarjaan.

Ehkä näin voimme päihittää Ruotsin vuoden 2016 maailmanmestaruuskisoissa.