Parhaat pelaajat salibandyn

Salibandyn kutkuttavan mielenkiintoinen kausi saatiin päätökseen niin Salibandyliigan kuin myös MM-kisojen suhteen. Pelikentällä nähtiin dramatiikkaa, vauhtia sekä vaarallisia tilanteita ja luonnollisesti ilon ja surun kyyneliä. Mitalit ripustettiin voittajien kaulaan niin joukkueiden kuin myös yksilöiden suhteen. Näin ollen tehdään pikainen katsaus tämän vuoden maailman parhaiden ”säbäpelaajien” listaan.

Maailmanmestaruuskisojen finaalissa kohtaavat melkein aina Suomi ja Ruotsi. Viime vuoden MM-kisoissa Suomi sai jälleen purra häviön katkeraa kalkkia Ruotsin viedessä kullan kahdeksannen kerran. Kotimaan liigassa mestaruus matkasi toisen kerran peräkkäin Seinäjoelle SPV:n seuratilojen palkintokaappiin, Oulun Happeen vieden varsin raskaan hopean. Ruotsissa mestaruuden vei myös toisen kerran peräkkäin IBF Falun. Onkin siis varsin odotettua ja luonnollista, että maailman parhaat salibandypelaajat pelaajat löytyvät Suomen ja Ruotsin liigoista. Vai löytyvätkö?

Ruotsi jyrää seitsemällä pelaajalla

Parhaaksi pelaajaksi valittiin tuore maailman- sekä Ruotsin mestari Rasmus Enström, joka nuoresta iästään (25) huolimatta toimii esimerkiksi seurajoukkueensa kapteenina ja Ruotsin maajoukkueen pelottavan ykkösketjun ehdottomana johtajana. Toiseksi listalla sijoittui norjalainen Ketil Kronberg IBK Dalen-joukkueesta. Maailman kolmanneksi paras pelaaja Kim Nilsson on puolestaan sikäli mielenkiintoinen pelaaja, että hän siirtyy Sveitsin liigaan pelaamaan maailman parhaiten palkattuna ”salibändistinä”. Viime kaudella hän edusti vielä Tukholman AIK:ta.

Kuten jo aiemmin mainittu, voimme myöntää, että Ruotsin liigan taso on huomattavasti Suomea kovempi. Tästä johtuen olisi erittäin tärkeää saada mahdollisimman paljon suomalaisia pelaajia pelaamaan Ruotsin sarjaan, jolloin maajoukkueemme taso saisi nostetta. Lajin katsojien kannalta parasta on kuitenkin se, että voimme seurata Ruotsin liigaa esimerkiksi veikkaamalla pelejä Betsafessa, joka muuten myös arvioi Superligan olevan kovatasoisin sarja. Veikkaamalla ja jännittämällä TV:n ääressä pääset nauttimaan tunnelmasta pelien parissa ilman, että sinun tarvitsisi lähteä katsomaan pelejä naapurimaahan asti.

Listalla kaksi suomalaista

Suomen lippua maailman parhaiden joukossa pitävät pystyssä kahdeksanneksi sijoittunut Tatu Väänänen, kuka pelaa myös Ruotsin Superliigan Wiler Erswigenin väreissä, ja Tero Tiitu, joka niin ikään pelaa ammatikseen Ruotsissa Warberg IC:ssä. Voidaankin ehkä väittää hammasta purren, että Ruotsin Superliiga on toistaiseksi edellä Suomen salibandyliigaa, sillä parhaat suomalaiset tuntuvat siirtyvän ennemmin Ruotsiin kuin toisinpäin. Naisten listalta ei löydy ainuttakaan suomalaista peluria, eikä ihme, sillä Ruotsin naisten maajoukkueella tuntuu olevan eksklusiivinen yksinoikeus maailmanmestaruuteen.