Mainostuotteet tuovat softball-joukkueelle tunnettavuutta

Erilaisten tuotteiden myynti itse urheiluharrastuksen ohella on perinteisesti ollut seuroille ja joukkueille lajista riippumatta tärkeä varainkeruun väline. Kukapa softballia harrastavan lapsen vanhempi ei olisi mainostanut jälkikasvunsa joukkueen myymiä ilotulitteita, vappupalloja työpaikallaan tai vieraillut lapsen kanssa naapurissa pikkuleipiä kauppaamassa?

floreballVaroja joukkueen toiminnan rahoittamiseksi saa tällaisia tuotteita myymällä kerrytettyä kätevästi, mutta jokainen softballin pelaaja myisi varmasti mitäänsanomattomien karkkilaatikoiden, kynttilöiden ja vessapaperin sijaan joukkueensa ikiomia fanituotteita. Mikäli tuotteita myydään joukkueen toiminnan tukemiseksi pienimuotoisesti ja talkoohengessä, on niiden myynti verovapaata. Ylimääräistä raha- tai paperisotaa ei siis tällaisesta toiminnasta seuraa.

Mistä softball-joukkue sitten saisi hankittua omalla logollaan varustettuja fanituotteita? Kuten nykyaikana melkeinpä kaikkeen muuhunkin, myös tähän pulmaan helpoin ja vaivattomin ratkaisu löytyy internetistä. On nimittäin olemassa useita sivustoja, joiden valikoimaan kuuluvat laadukkaat liikelahjat sekä muut mainostuotteet, jotka asiakas voi tilata haluamallaan painatuksella. Tällaiset sivustot ovat oiva tapa hankkia joukkueelle ikiomia fanituotteita sekä pelaajien omaan käyttöön että myytäväksi tai lahjoitettavaksi joukkueen faneille ja muille tukijoille.

Joukkueen logolla varustetut hupparit, mukit tai vaikkapa avaimenperät eivät tuo joukkueelle ainoastaan suoria tuloja niitä myytäessä, vaan toimivat ennen kaikkea mainiona mainoksena niin joukkueelle, seuralle kuin lajillekin. Etenkin Suomen urheilupiireissä marginaaliasemaa pitäville urheilulajeille, joihin softballkin kiistatta kuuluu, näkyvyys on kultaakin kalliimpaa. Tuohan se mukanaan sekä uusia kiinnostuneita harrastajia että lajin seuraajia ja tukijoita. Monet suomalaiset softball- ja baseball-joukkueet myyvätkin erilaisia tuotteita, joita koristavat niiden omat tunnistettavat logot.

Kunnianhimoisille, pitkälle tähtääville joukkueille markkinointi ja sillä saavutettava oman kannattajapohjan rakentuminen on olennaista. Fanituotteet ovat usein toimiva ensimmäinen askel mainonnan maailmaan. Tavallisimpia myytäviä tuotteita ovat erilaiset vaatekappaleet, kuten t-paidat ja lippikset, mutta omaa markkinointistrategiaansa miettiessään joukkue voi vallan mainiosti päästää mielikuvituksensa valloilleen. Joukkueen logolla ja väreillä varustettu treenikassi kiinnittää varmasti huomion kadulla ja muistikirja puolestaan koulussa tai työpaikalla. Voipa joukkue painattaa oman logonsa jopa sateenvarjoon tai tiskirättiinkin! Tuotevaihtoehtojen loputtomassa maailmassa jokainen seura ja joukkue löytää varmasti suosikkinsa.